Aspectes que cal considerar a l’hora de contractar un administrador de finques

Administració de Finques a Deltebre

Què veuràs en aquest article?

Una de les figures més importants per a la resolució de conflictes veïnals, com la morositat, les reformes, el soroll o l’ús de zones comunes, és l’administrador de finques. La nostra Assessoria a Deltebre comprenen la importància d’escollir i comptar amb un bon administrador, sobretot, per ajudar en la gestió i la seguretat jurídica de la teva finca.

Com escollir el millor administrador de finques? Els nostres assessors de Deltebre t’explicaran tot el que necessites saber sobre contractar un administrador de finques. Et convidem a seguir llegint per no perdre’t cap detall.

Administracio Finques Deltebre

Què has de saber en contractar un administrador de finques

Els administradors de finques professionals són diversos, amb les seves respectives virtuts. És això i que cada comunitat de propietaris és un món a part i es compon d’exigències per procurar que el seu edifici funcioni correctament.

En aquest cas, et volem detallar, cosa que, segons els experts, són els punts claus per contractar un administrador de finques.

La nostra Assessoria de Deltebre compta amb un servei professional per a l’administració de finques en línia. Vols saber-ne més? Fes clic aquí!

Ser transparents amb les actuacions i els comptes

Si alguna cosa has de tenir molt en compte per contractar un administrador de finques són la transparència amb els comptes; és a dir, veure reflectit de manera constant les xifres de la comunitat, incloent-hi despeses i ingressos que han estat emesos a més de l’estat de la tresoreria, rebuts pendents d’abonament, morositat, entre d’altres.

Una de les maneres més eficaces per portar aquest registre i que pots sol·licitar una vegada contractis el servei, és a través de correu electrònic. D’aquesta manera, els veïns podran evidenciar de primera mà quines són les despeses ordinàries i extraordinàries que han sorgit durant aquest mes i en quin estat queda la tresoreria, sent una forma neta per comprovar totes aquestes despeses que poden distorsionar uns comptes.

A més, disposar d’un administrador de finques que envieu en aquest mateix email de les actuacions esdevingudes en aquest període és una manera eficaç de comunicació perquè els propietaris tinguin en compte si s’han complert amb aquelles necessitats sol·licitades en junta o en avisos posteriors a ladministració.

Proximitat cap al propietari o veí

La relació propera veí-administrador és fonamental, i per això, es considera que tota administració de signatures ha de ser propera. Els propietaris no són simples números, sinó persones que presenten problemes o situacions que necessiten solució o atenció. Això s’ha de tenir en compte en contractar un administrador de finques; el tracte cap al propietari o veí.

Tracte personal

Tractar els assumptes personalment, conèixer les situacions situacions tenint en compte tots els detalls que fan del teu cas diferent de la resta és vital en contractar un administrador de finques. L’administrador ha de poder establir una comunicació fluida on el propietari sigui atès en tot el procés.

Cada edifici requereix una sèrie d’exigències, i què millor que l’administrador busqui tractar personalment per trobar una solució eficaç. Tal com esmentem anteriorment; els propietaris no són números, sinó persones que viuen en comunitat i que tenen les seves pròpies necessitats. Un bon servei d’administració de finques ha d’estar al corrent del mateix i vetllar perquè es compleixi amb allò que es demana.

Avanç i progrés per a la comunitat

Sempre que sigui possible, un administrador de finques ha de procurar que la comunitat avanci. És a dir, localitzant possibles oportunitats per millorar l’edifici, fer tasques de manteniment en temps per evitar problemes, discutir amb la junta de govern per a millors i així augmentar el valor de la comunitat.

Com triar el millor administrador de finques

La pregunta és, com trio el millor adminstrador per a les meves finques? T’expliquem tot el que ha de tenir:

Formació

Un administrador de finques ha de tenir un dels títols universitaris que en general és exigit pel Ministeri de Foment o bé haver aprovat el pla destudis a l’Escola Oficial d’Administradors de Finques. Mateixament, és important verificar si és un expert en propietat horitzontal i dret fiscal.

Torta Castelló Assessors, som uns dels pocs col·legiats a les Terres de l’Ebre en l’Administració de Finques.

Administrador de Finques Col·legiat Terres de l'Ebre

– Funcions

Per triar el millor professional administrant finques, s’ha de compondre de les funcions pròpies i més importants, i es poden dur a terme en qualsevol situació que ho requereixi. Entre les funcions que ha de compondre hi ha l’assessorament a la comunitat, controlar proveïdors, coordinar els sinistres, notificar sobre la morositat, mantenir la convivència entre els veïns i redactar l’acta a les juntes.

Aquestes i moltes altres són aspectes importants que cal tenir en compte per escollir un bon administrador, ja que una bona gestió de l’edifici es tradueix en una millor qualitat de vida per a tots els seus habitants.

– Garanties

És fonamental que l’empresa que disposa d’administració de finques a escollir per a l’edifici ofereixi unes garanties solvents. La seva formació ha d’estar actualitzada amb constància per així mantenir-te informat i assessorar-te sobre tots aquells canvis que són produïts a la normativa com a nivell tècnic.

– Tarifes

No hi ha existència de tarifes mínimes ni recomanades per a un administrador de finques, per la qual cosa són fixades amb llibertat. Aquest tall està determinat segons el volum de treball, el nombre de propietaris i els serveis en què es trobin a l’edifici.

A més, els factors que hi influeixen són la domiciliació o no de rebuts comunitaris, la morositat i les obres.

– Contractació

El contracte d‟un administrador de finques pot ser un contracte anual renovable. Al document de conveni, és important que apareguin reflectits els serveis inclosos, els honoraris i la manera de pagament.

Tots i cadascun d’aquests aspectes, inclòs en el procés de contractació de l’administrador de finques, són essencials si vols gaudir d’una relació fructífera entre el professional i els propietaris.

Administració de finques

Un cop ja saps el que ha de compondre un administrador de finques (allò més important) hauràs de saber en el millor detall possible com triar un administrador de finques.

A Torta Castelló Assessors, la teva assessoria a Deltebre i Amposta, disposem d’un servei per a l’administració de finques. Així que no t’ho perdis! Pots fer clic aquí per conèixer-ho tot i acudir als nostres serveis.

T'ha agradat? Comparteix aquest article!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
També et pot interessar...

 COPYRIGHT © 2021 Torta Castelló Assessors S.L. | POLÍTICA DE PRIVACITAT | AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE COOKIES

Designed By IPM PROJECTS

Copyright © 2021 TORTA CASTELLO ASSESSORS
Designed by IPM Projects